Zeg het met plaatjes

Zeg het met plaatjes

8 verkoop-tips zwart-wit Studio Limón
… want plaatjes zijn altijd ok!
Denk maar aan toen je in de eerste klas zat en je werk goed had gedaan: wat kreeg je toen van de juf? Een …
Juist.

Mensen voelen zich van nature aangetrokken tot plaatjes. Daarom zijn beelden een mooie manier om informatie Zeg het met plaatjes te maken.
Bovendien kun je aan de hand van plaatjes informatie gemakkelijker onthouden en tevens eenvoudiger doorgeven aan anderen.

Kortom, via beelden kun je informatie beter:
– begrijpen
– onthouden
– doorgeven

3 vliegen in 1 klap!

Als voorbeeld van hoe je het met plaatjes kunt zeggen maakten wij een samenvatting van een leuk artikel die wij lazen op het blog van Sparkol* over 8 verkoop-tips die we kunnen leren van een doorgewinterde aardappelschilmesjes-verkoper.
Het is de moeite waard om het hele artikel te bekijken voor de achtergrond van deze samenvatting.

Deze manier van presenteren wordt ook wel Sketchnoting genoemd.
Sketchnotes zijn rijke visuele aantekeningen gemaakt op basis van een mix van handgeschreven letters, tekeningen, vormen en visuele elementen zoals pijlen, kaders en lijnen.
Wanneer Sketchnotes live worden gemaakt tijdens presentaties, zichtbaar voor een publiek op grote vellen papier wordt er ook wel gesproken over Graphic Recording.

Sketchnotes worden gebruikt om informatie vast te leggen in beeld. Niet met de bedoeling om volledig te zijn maar om belangrijke punten te noteren op een toegankelijke manier.

Wij moedigen iedereen aan om vaker pen en papier te pakken en te gaan tekenen wanneer we iets willen communiceren. Want op een basisniveau kan iedereen tekenen. Ja, jij ook!

En voor het geval dat je het liever zou uitbesteden staat Studio Limón klaar om Sketchnotes of Graphic Recordings voor je te maken.

* Sparkol-blog: een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in tips over het maken van boeiende en aansprekende presentaties.