Whiteboard Animatie: maak lastige informatie toegankelijk

Featured Video Play Icon

Kinderen met een glaasje op, dat is niet zo’n goed idee toch?
Daarom wilde het CJG in Veldhoven dat hun voorlichtingscampagne over Alcohol en Opvoeden een succes zou worden.

Maar hoe benader je veel mensen, die je meestal niet zo makkelijk bereikt? Hoe maak je lastige informatie begrijpelijk en toegankelijk?

De oplossing lag in een whiteboard animatie. De informatie wordt daarbij kant en klaar in beeld gebracht. En dat gaat erin als koek. Zeker als het een luchtig filmpje is waar een beetje humor in zit.

Heel blij waren wij dat wij dit filmpje mochten maken.

De opdrachtgever leverde de inhoud. Wij goten deze in een storyboard en pasten de tekst aan zodat de voice-over deze kon inspreken.

Storyboard whiteboard animatie

 

Tekenen en animeren maar, voice-over begeleiden en erin mixen, muziek laten maken (door Rias Baarda) et voilà, het eindresultaat:

“Brigitte heeft met Studio Limon een whiteboardanimatie voor ons gemaakt. Dit was in opdracht van een CJG. We zijn apetrots op het eindresultaat! Artistiek mooi uitgevoerd en voorzien van een hele goede voice-over. Met het ‘filmpje’ kunnen wij veel mensen benaderen, die we anders niet zo makkelijk bereiken. Ze is gemotiveerd ingezoomd op ‘onze inhoud’ om vervolgens een professioneel eindproduct neer te zetten. En alles perfect volgens planning! Blij mee! :-)” ~ Mathijs de Croon, Preventiewerker Verslavingszorg, Novadic-Kentron

 

De animatie is ook hier te zien.
Wil jij ook veel mensen bereiken op een toegankelijke manier? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Share Button