Vink! Getting things done

Vink! Getting things done

IMG_2579

Een heel eenvoudige tip voor productiviteit komt van Austin Kleon*, en die willen we graag met je delen:
Als je aan een project werkt, elke dag een beetje, zet dan elke dag een kruisje op een kalender nadat je eraan gewerkt hebt.
Simpel.

Na een week heb je 7 kruisjes.
Na een maand 30 (of 31, … 28 of 29).
Na een jaar 365.

Nu kun je denken: ‘Ja, en?’
Het mooie is dat het doel wordt om elke dag een kruisje te kunnen zetten.
En als resultaat heb je dan uiteindelijk je project af.
Vink!

Zo ben ik (Brigitte) bijvoorbeeld sinds 8-10-’15 bezig aan een dagelijks tekenproject waarin ik elke dag een ding 50x teken op een A4tje. Om het tekenen onder de knie te krijgen.
Dit doe ik tot het eind van dit jaar.
Als ik bedenk dat er nog 37 dagen in dit jaar zitten dan zijn er nog best veel tekeningen te gaan. Maar zo elke dag eentje is goed te doen.
Kruisje zetten: ook weer gedaan.
En intussen stapelen de tekeningen zich op.

IMG_2576

IMG_2572

* Austin Kleon is een kunstenaar die twee boeken heeft geschreven waar wij fan van zijn: Steal like an artist en Show your work.
Boeken over creativiteit en het delen van je werk met de buitenwereld. Echte aanraders.
Steal and Show

Heb jij een idee of project dat je wilt delen? Zeg het met plaatjes. Want een beeld, in combinatie met tekst, zorgt dat mensen ‘zien’ wat je wilt zeggen.
Wij kunnen daarbij helpen. Door tekeningen te maken of te laten zien hoe je dat zelf kunt doen. Neem vrijblijvend contact met ons op om samen te kijken naar hoe we jouw plan met de wereld kunnen delen.

In onze blogs geven we tips over visualiseren. Als je op de hoogte wilt blijven van elke nieuwe blogpost kun je je hier rechts op deze pagina inschrijven. Dan ontvang je nieuwe blogposts in jouw mailbox.