Tekening ter promotie Amersfoortse Stadsbouwprijs

Tekening ter promotie Amersfoortse Stadsbouwprijs
Vanuit het Amersfoorts forum voor stedenbouw, architectuur en landschap FASadE kwam het volgde verzoek:
 
“Zou Studio Limón een tekening kunnen maken die FASadE kan gebruiken voor de promotie van de Amersfoortse Stadsbouwprijs?
Deze prijs willen we dit jaar introduceren. Vroeger was er een architectuurprijs, maar het idee van de Stadsbouwprijs is dat het een waardering is vanuit breder perspectief. Projecten met een integrale aanpak (architectuur, stedenbouw en landschap) komen ervoor in aanmerking. Uit de tekening zou moeten spreken dat het gaat om projecten in Amersfoort en van verschillende schaalniveaus. (Landschap, stad, huis).”
 
Met deze briefing en informatie gingen wij aan de slag. Streven was om met een eenvoudige beeldtaal zowel Amersfoort als Landschap, Stad en Huis te vangen. Het resultaat werd een zwart wit tekening met vier iconen/ symbolen en handgeschreven titel. De illustratie iss eenvoudig in kleur aan te passen.
Illustratie Amersfoortse stadsbouwprijs. Op de tekening zijn stadsiconen van de gemeente Amersfoort te zien. De visual in is wit met paars..

Amersfoortse-stadsbouwprijs-illustratie-studio-limon-brigitte-liem

 
 
Achtergrond: De Stadsbouwprijs door FASadE: Het bekronen van projecten die de stad beter, mooier en gezonder maken is belangrijk en
stimulerend. FASadE, het Amersfoortse forum voor stedenbouw, architectuur en landschap roept daarom de Amersfoortse Stadsbouwprijs in het leven. De feestelijke traditie van het uitreiken van een architectuurprijs in Amersfoort krijgt hiermee een vervolg.
 
Zoek jij ook een opvallende manier om jouw project te
laten zien? Studio Limón denkt graag met je mee.