ROTTERDAM RENT – ILLUSTRATIES

ROTTERDAM RENT – ILLUSTRATIES

Home » ROTTERDAM RENT – ILLUSTRATIES

‘Hoe teken je de Skyline van Rotterdam, de Kuip, de Erasmusbrug, Hotel New york en de Kralingse Plas?’
Dat was de leuke uitdaging bij het maken van de illustraties voor het boek ‘Rotterdam rent’.

Maaike Marechal schreef dit hardloopboek en Studio Limón mocht ook voor deze derde editie de tekeningen verzorgen. (Eerder verschenen ‘Amsterdam rent’ en ‘Den Bosch rent’).

Gelukkig is er genoeg foto-materiaal om ‘af te kijken’ hoe de highlights er in het echt uitzien. Eerst goed kijken en het daarna met zo min mogelijk lijntjes in je eigen stijl op papier zetten, dat is de grap.

Inspiratie om gebouwen met een paar lijnen weer te geven vond ik o.a. bij de Spaanse illustratrice Mercedes Leon die leuke boekjes maakt en kleding en stationery-ontwerpen voor Marks en Spencer.

Bij de Kralingse Plas gebeurt heel veel: zonnen, rennen, fietsen, op een terrasje zitten, naar de kinderboerderij,… maar hoe zet je dat allemaal in 1 plaatje?
De truc is om niet alles in perspectief te tekenen, dan wordt het al snel ingewikkeld, maar alles zo plat mogelijk neer te zetten. Dat wil zeggen: de plas recht van boven getekend en alles er omheen alsof je er recht tegen aan kijkt.
Deze opzet wordt vaak gebruikt bij het tekenen van geïllustreerde landkaarten. Een mooie website waar veel van deze kaarten op staan is die van They Draw & Travel. Illustratoren van over de hele wereld hebben daar hun getekende kaarten gepost.

Het hardloop-boekje is een aanrader voor iedereen in Rotterdam die graag rent of dat wil gaan doen.Het is verkrijgbaar via routemakers.nl en binnenkort via boekhandels in Rotterdam.
“Dit boek gaat niet over de technische kant van hardlopen, maar over de lol die je kunt hebben tijdens een rondje rennen. (…) Zodat je uiteindelijk thuiskomt en denkt: ‘ik ben al rennend op de mooiste plekjes van de stad geweest.’ ” (bron: Rotterdam rent).

Hartelijk dank, Maaike Marechal, voor deze leuke opdracht!

 

Illustraties in het boek Rotterdam Rent. Tekeningen van De Kuip, het Feyenoord voetbalstadion, Hotel New York, cruise schip, Rotterdam

 

Tekeningen / illustraties Kralingse Plas met veel recreatiefaciliteiten zoals een strandbad, speelplaats, atletiekvereniging, strandje. kinderen die spelen met een bal. Fietsen, hond uitlaten. Allemaal in Rotterdam

 

illustratie hardloper langs de oever

Ben jij ook op zoek naar een manier om jouw product of dienst op te laten opvallen?
Neem dan gerust, vrijblijvend, contact met ons op.