Praatplaat on-line startbijeenkomst Zorgimpuls

Praatplaat on-line startbijeenkomst Zorgimpuls

In één oogopslag in beeld brengen waar we de komende jaren aan werken.’ Dat was de opdracht die wij kregen van Zorgimpuls. Na een duidelijke briefing maakten wij deze praatplaat die getoond werd tijdens de on-line startbijeenkomst.

Praatplaat-Zorgimpuls - integraal geboortedossier Rijnmond

Praatplaat-Zorgimpuls – integraal geboortedossier Rijnmond

Achtergrond project:
“Als je zwanger bent of net een kindje hebt gekregen, dan komt er veel op je af. Wat als je bijvoorbeeld onverhoopt in het ziekenhuis terechtkomt?
Dan is het belangrijk dat de gynaecoloog de gegevens van de verloskundige kan raadplegen. En ná de bevalling moet de kraamzorg weten hoe het gaat met de moeder om de juiste zorg
te kunnen geven. Regelmatig gaat dit via een papieren of telefonische overdracht, dat moet veiliger en efficiënter. Om dit te realiseren gaat de regio Rijnmond, met de VIPP Babyconnect subsidie van het Ministerie VWS, deze gegevensuitwisseling digitaliseren. Ziekenhuizen, verloskundigen, echo- en kraamzorgorganisaties zochten elkaar op om samen de mogelijkheden voor goede gegevensuitwisseling in de geboortezorg te onderzoeken. De geboortezorgorganisaties en professionals aangesloten bij het District Verloskundig Platform Rijnmond sloegen de handen ineen en pakten het thema regionaal op, samen met de Moederraad. Ze besloten toe te werken naar een ‘integraal geboortezorgdossier’, waarbij een zwangere zelf haar eigen gegevens kan beheren en waarbij de zorgverlener altijd toegang heeft tot de gegevens van een zwangere of pas bevallen vrouw (met haar toestemming). De VIPP Babyconnect subsidie maakt het mogelijk dit te realiseren.”

Opdrachtgever Camiel Pijnenborg van Zorgimpuls over onze samenwerking:
“Studio Limón heeft voor onze digitale startbijeenkomst in zeer korte tijd een prachtige praatplaat gemaakt. Francis is een geweldige tekenaar en denkt graag mee. Niet alleen maakt ze leuke en mooi weergegeven tekeningen, ze denkt ook mee over een goede representatie van de inhoud. Ze is een prettige persoonlijkheid en kan erg snel schakelen! Kortom, ik kan Studio Limón zeker aanbevelen!”

Dankzij de duidelijke briefing en snelle, eenduidige feedback was dit een hele fijne samenwerking. Mooi om te zien hoe de plaat in de praktijk wordt gebruikt!

Een praatplaat geeft overzicht over een project. Het maakt verschillende activiteiten zichtbaar en geeft onderlinge verbanden/ structuren weer. Het maakt het letterlijk makkelijker om over een project te praten.

Wil jij ook een praatplaat laten maken? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Dat vinden wij leuk 🙂