Praatplaat Jaarplan HR-afdeling Geldmaat

Praatplaat Jaarplan HR-afdeling Geldmaat

Van 15 pagina’s tekst naar 1 getekende plaat: wij mochten het maken voor de Human Resource -afdeling van Geldmaat.

Opdrachtgever Corstiaan Eggink over dit project:

“Hoe zorg je er voor dat iedereen binnen je afdeling op zijn netvlies heeft waar de afdeling voor staat? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers ook gedurende het jaar de focus houden op wat je oorspronkelijk hebt afgesproken. Dat was de vraag die ik mij zelf stelde. Binnen het team werd het idee geopperd om het te visualiseren.

Mensen vinden het leuk om plaatjes te zien en onthouden zaken ook beter als ze het kunnen associëren met een plaatje. Wij hebben met de HR afdeling eind 2019 bepaald waar we in 2020 allemaal aan wilden gaan werken. Wat wilden we bereiken en wie is waar verantwoordelijk voor. Dat hebben we opgenomen in een PowerPoint van 15 pagina’s.

Deze PowerPoint hebben we voorgelegd aan Brigitte en Francis van Studio Limón. Brigitte heeft mij naar aanleiding van de PowerPoint een half uur telefonisch geïnterviewd en is aan de slag gegaan. Twee weken later lag er een concept. Alle HR teamleden hebben hun feedback mogen geven of ze iets miste of dat iets aangepast moest worden. Hieruit is een minuscule aanpassing gekomen en een dag later was de tekening compleet.

Op kantoor zouden we de tekening in A1 ophangen. Door corona werkt nu iedereen thuis en heeft iedereen een placemat. Normaal krijgen de medewerkers vragen van collega’s over de tekening. Het is dan super om te zien dat iedereen van de afdeling precies kan vertellen waar de verschillende onderdelen van de tekening voor staat.

Het helpt om de juiste focus te houden op wat we oorspronkelijk hebben afgesproken. Zonder iedere keer de 15 pagina tellende PowerPoint er bij te moeten pakken. Studio Limón, bedankt dat jullie ons hebben geholpen focus te houden op de belangrijke zaken!”

Praatplaat Geldmaat HR-jaarplan-2020. Een grote illustratie van de Employee Journey van de verschillende afdelingen.HR Basics, Leren en ontwikkelen medewerkers. Organisatie en cultuur leidinggevenden,. Personeel. HR-administratie, audit items, recruitment, mto2020, medewerkerstevredenheid, gezonde organisatie, heldere inrichting van rollen, functiebeschrijvingen kortferry, cls360 methode, leiderschap, directe feedback, i-talent, beste binnen de benchmark, compliant toets, study tube, opleidingsbeleid, people, profit, planet, salaris administratie

Geldmaat-HR-jaarplan-2020

Wij, Brigitte en ik, hebben met heel erg veel plezier aan dit project gewerkt. Mooi om te zien welke activiteiten er op de HR Geldmaat allemaal plaatsvinden. Wij danken Geldmaat hartelijk voor deze samenwerking.

Welke activiteiten spelen er allemaal op jouw afdeling? Breng het in beeld en laat zien waar je aan werkt. Daar mag je heel erg trots op zijn!

Een praatplaat geeft overzicht over een project. Het maakt verschillende activiteiten zichtbaar en geeft onderlinge verbanden/ structuren weer. Het maakt het letterlijk makkelijker om over een project te praten.

Wil jij ook een praatplaat laten maken? Wij doen dat graag. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Dat vinden wij leuk 🙂