Praatplaat Groene Hart Ziekenhuis

Praatplaat Groene Hart Ziekenhuis

“Ik heb met heel veel plezier samengewerkt met de dames van Studio Limón. In korte tijd stond er een prachtige, duidelijke praatplaat over een best ingewikkeld onderwerp. We zijn trots op het resultaat, en het is nog multi-inzetbaar ook!”

Deze prachtige quote ontvingen wij van opdrachtgeefster Dieuwke Baas, Senior adviseur Marketing & Communicatie van Het Groene Hart Ziekenhuis.

“Het landelijke programma De Juiste Zorg op de Juiste Plek dat werkt aan toekomstbestendige zorg. Ieder ziekenhuis werkt daar op zijn eigen manier en in zijn eigen regio aan mee. Het programma van Het Groene Hart Ziekenhuis heet Fit! Er zijn allerlei initietieven in het ziekenhuis die daar aan bijdragen. Een deel daarvan zijn al gerealiseerd, sommigen staan in de steigers, anderen alleen nog op papier. Graag willen we een plaat laten maken waarin dat duidelijk wordt.”

Dat was de eerste briefing die wij ontvingen. Het resultaat is deze praatplaat.

Deze plaat heeft drie bestemmingen:

  • Als terugkoppeling in de beleidsavond met alle leidinggevenden.
  • Als ‘verantwoording’ naar zorgverzekeraars zodat zij in een opslag  zien wat de werkzaamheden zijn.
  • Als ludieke actie/trigger naar de afdeling om na te denken welke projecten zij gaan organiseren om de zorg anders in te richten en daarmee toekomstbestendig te maken.
Praatplaat-FIT!-Groene-Hart-Ziekenhuis

Praatplaat-FIT!-Groene-Hart-Ziekenhuis

De plaat is afgedrukt en in een feestelijk pakket naar verschillende betrokkenen verzonden.

Alle getekende onderdelen worden separaat aangeleverd, zodat het Groene Hart Ziekenhuis de verschillende illustraties in verschillende communicatie-uitingen kan gebruiken. Zoals bijvoorbeeld op deze reep chocola: heerlijk!

Fit! WatchPAT chocolade kado het Groene Hart Ziekenhuis

Fit! WatchPAT chocolade kado het Groene Hart Ziekenhuis

In 2018 hebben experts uit verschillende disciplines van de zorg zich verenigd in een Taskforce. Zij hebben onder leiding van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een rapport uitgebracht over de Juiste Zorg op de Juiste Plek. In het rapport schetsen ze de kaders voor de transitie naar een zorgsysteem dat het functioneren van mensen centraal stelt.
Hier komen verschillende initiatieven uit voort waar wij praatplaten voor maakten.

Een praatplaat geeft overzicht over een project. Het maakt verschillende activiteiten zichtbaar en geeft onderlinge verbanden/ structuren weer. Het maakt het letterlijk makkelijker om over een project te praten.

Wil jij ook een praatplaat laten maken? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Dat vinden wij leuk 🙂