Pitch tekenen Haarlemmerolie netwerk

Pitch tekenen Haarlemmerolie netwerk

Pitch Haarlemmerolie

Elke vrijdagochtend komt het Haarlemmerolie netwerk bij elkaar. Elke deelnemer krijgt 1 minuut om te pitchen voor de andere deelnemers. Uiteraard is het voor ons de uitdaging om in deze minuut de kracht van tekeningen zo goed mogelijk te demonstreren. Deze keer tekenden wij de kracht van het Haarlemmerolie netwerk. De pitch tekenen voor Haarlemmerolie: wat komt daar allemaal bij kijken?

Waarom is een pitch tekenen zo leuk?

Tijdens de power pitch heeft de spreker maar 1 minuut de tijd. Dit maakt dat de tekst compact en to the point moet zijn: deze korte, heldere teksten zijn perfect om te tekenen! Tekst en tekeningen kunnen elkaar maximaal versterken.

Power Point presentatie

De tekeningen worden in een power point presentatie opgenomen en gepresenteerd op een groot scherm. Nou ja, groot… Er moet rekening mee worden gehouden dat mensen achter in de zaal kleine teksten niet kunnen lezen.

De tekeningen

De tekeningen worden zo simpel mogelijk gemaakt:

  • we laten weg wat we weg kunnen laten
  • 1 contrasterende kleur: fel geel
  • rood om teksten te onderstrepen

Hieronder bespreken we enkele overwegingen die tijdens het tekenen  zijn gemaaktpitch tekenen Haarlemmerolie - samen ontbijten

Samen ontbijten

Elke vrijdagochtend ontbijten we samen. Leuk om een kalender te tekenen met daarop duidelijk aangegeven dat het ontbijt elke vrijdag plaatsvindt. Overige informatie op de kalender is weggelaten.

pitch tekenen Haarlemmerolie bezoekers welkom heten

Bezoekers welkom heten
Om het netwerk levendig te houden, zijn bezoekers zeer welkom! Het woord welkom is hier groot uitgelicht, 
pitch tekenen voor Haarlemmerolie: relaxt netwerken
Relaxt netwerken

De groep netwerkers bestaat uit ongeveer 30 personen. Het is niet nodig om ze allemaal te tekenen. Het tekenen van drie personen is genoeg om aan te geven dat de groep groter is. De kopjes koffie / thee geven de ontspannen sfeer weer.

pitch tekenen Haarlemmerolie inspiratie

Inspiratie sessies

Elke netwerkbijeenkomst begint met een inspiratie sessie. Dit is een korte, inspirerende training waarmee de deelnemers concreet iets kunnen doen. De tekening laat Tinklebell zien: het inspirerende vriendinnetje van Peter Pan.

pitch tekenen Haarlemmerolie - de power pitches

Power pitches

Tijdens de power pitches krijgt elke deelnemer 1 minuut de tijd om zijn of haar product, project of dienst te promoten: 1 minuut in de schijnwerpers. Alle ogen op jou!

pitch tekenen Haarlemmerolie de Oscaruitreiking

Oscaruitreiking

En de Oscar voor de beste pitch gaat naar …. Elke week een spannend momentje: wie wordt deze week de winnaar van de Oscar. In het echt is dit beeld niet stervormig, maar een ‘replica’ van de ‘echte’ Oscars. Voor de tekening leek ons een stervormige bokaal wel feestelijk.pitch tekenen Haarlemmerolie 10 minutenpresentaties

De 10 minutenpresentatie

Elke week krijgt 1 deelnemer 10 minuten de tijd om te presenteren. Hierbij wordt dieper op het vakgebied ingegaan. De tekening laat het presenteren en de interactie met de toeschouwers zien.pitch tekenen Haarlemmerolie elkaar helpen

Elkaar helpen

Elkaar ondersteunen en vérder helpen op het gebied van omzet, ondernemen maar ook op persoonlijk gebied.pitch tekenen Haarlemmerolie overigen

En verder…

Kleine tekeningetjes met daarop overige puntjes. Zo simpel mogelijk getekend. Feestjes: iemand die grappig danst en iemand die een drankje drinkt. De slinger maakt het extra feestelijk. 

Scibu is het product van één van de leden en wordt door het netwerk gebruikt om alle informatie bij te houden. Een geweldig systeem dat de basis vormt van alle informatie-uitwisseling.

Via whatsapp worden buiten de netwerksessies zelf om informatie uitgewisseld. Op Linkedin wordt de groep gepromoot. De lief en leed pot wordt gebruikt in situaties waarbij persoonlijke aandacht op zijn plaats is.

 

Praatplaat

Alle tekeningen komen samen op een praatplaat.praatplaat tekenen Haarlemmerolie netwerk

Tenslotte is de power point presentatie geëxporteerd als filmpje en op youtube geplaatst.

 

Het tekenen van de pitch voor het Haarlemmerolie netwerk was heel erg leuk om te doen.

Heb jij ook een mooi verhaal en wil je dit getekend ondersteunen? Neem dan contact met ons op. Wij denken vrijblijvend met je mee. Dat vinden we leuk!