Make it happen: #365festivals

Make it happen: #365festivals

Home » Make it happen: #365festivals

Zóveel ideeën, en zó weinig tijd. Hoe kan jij als creatief de discipline opbrengen om naast de lopende projecten voor klanten tóch aan nieuwe projecten te werken? Maak er een feestje van!
Door met jezelf/ of in ons geval met elkaar, af te spreken om een jaar lang élke dag (ja, élke dag) een tekening gaat maken, word je gedwongen om dit ook daadwerkelijk te doen! Het elke dag publiceren van de tekening, in ons geval op instagram, maakt de druk nóg groter.
Het werkt: het is leuk, leerzaam en inspirerend met als resultaat heel veel nieuwe tekeningen.

Wij hebben voor onszelf 3 festivals georganiseerd:

#365funnyfoodfestival
Totale gekkigheid: grappige illustraties die met eten te maken hebben. Doel is het maken van nieuwe tekeningen met wellicht een leuke nieuw projecten als resultaat (een boek, muurschilderingen, shirts, workshops …?).
illustraties getekende lyrics, songteksten. Cute fruit. Pratend fruit. Grappige tekeningen

#365babycardfestival
Alles wat met baby’s te maken heeft, met als doel een nieuwe collectie kaarten.
Tekeningen en illustraties voor geboortekaarten en wenskaarten. Vrolijke tekeningen van babies en hartjes.

#365waystodrawfestival
Visueel presenteren kan je leren, maar is iets wat je wel moet doen! Eén heel belangrijk aspect is het opbouwen van jouw eigen visuele bibliotheek. Door elke dag na te denken over het tekenen van een bepaald woord wordt onze bibliotheek snel groter. Handig voor de opdrachten die wij hebben op dit gebied zoals het maken van visuele notulen en live tekenen.
uitgetekende begrippen voor onze serie Ways to draw voor de opbouw van je visuele bibliotheek voor het live tekenen

Door de tekeningen elke dag te posten op instagram krijgen wij meteen feedback over de tekeningen. Wat doet het wel goed? Wat niet?
De illustraties zijn hier te zien. Feest jij met ons mee?

En jij? Welk project zou jij op willen pakken? Begin gewoon! Beloof jezelf dat je elke dag iets post en zie jouw idee groeien.
Na een jaar zal je zien dat het iets is geworden wat je van tevoren niet had kunnen bedenken. Veel succes en vooral véél plezier!