WINDOW DRAWING – HAARLEMSE STRIPDAGEN

WINDOW DRAWING – HAARLEMSE STRIPDAGEN
Window Drawing Runnersworld by Studio Limón

Window Drawing Runnersworld by Studio Limón

Net als 2 jaar geleden heeft Studio Limón ook dit weer meegedaan met het etalage-project Zichtbare lijnen in het kader van de Haarlemse Stripdagen.

Ditmaal mochten wij de etalage van de Runnersworld van een illustratie voorzien. In overleg met de winkel is besloten om met de illustratie aandacht te vragen voor de Kikarun. Wens van Runnersworld was om de illustratie eenvoudig en helder te maken, waarbij de producten in de etalage nog steeds goed tot hun recht komen.

Het leek ons leuk voor de uitvoering gebruik te maken van Windowmarkers. Deze markers zijn op waterbasis waardoor de illustratie weer makkelijk te verwijderen is en verbeteringen makkelijk kunnen worden aangebracht.

Naast onze bestaande inspiratieborden op Pinterest, maakten wij een speciaal bord Window Drawings om de mogelijkheden een te onderzoeken.

Met Photoshop maakten wij een schets om zo het resultaat te kunnen beoordelen.

Sketch Photoshop Window Drawing

Sketch Photoshop Window Drawing

Na een eerste schets op papier maakten plaatsten wij de schets met Photoshop op de foto van de etalage om zo alvast het eindresultaat te kunnen beoordelen. Net echt!

Window Drawing Studio Limón

Preparation Window Drawing

Op de dag zelf hebben wij met papier de schets op de buitenkant van het raam geplakt, zodat wij de exacte plaatsing van de tekst en illustratie op lokatie konden bepalen vóór het aanbrengen van de illustratie met marker. Op deze manier konden wij zoeken naar de juiste plaatsing t.o.v. de items in de etalage.

Drawing at Window

Drawing at Window

Na deze voorbereidingen kon het echte tekenen beginnen. Nog een hele toer om tussen de etalagepoppen door te tekenen. Doordat de teksten aan de buitenkant van de ramen geplakt waren konden we de letters eenvoudig overtrekken en hoefden wij ons geen zorgen te maken over schrijffouten i.v.m. spiegelbeeld.

Display Studio Limón

Display Studio Limón

Na het aanbrengen van de tekening nog 2 displays plaatsen met contactinformatie: één bij de kassa en één in de etalage zelf.

Window Drawing Final Result

Window Drawing Final Result

Leuk om meteen de reacties van voorbijgangers te zien, én heel leuk om de etalages te zien beschilderd door andere tekenaars.