MINDER ZUUR

Posted on Mar 6, 2014 in DESIGN | No Comments
MINDER ZUUR

Zuur achter het stuur

Met de auto op weg naar Zwitserland.  Het troosteloze België moest worden gepasseerd. Ik werd niet blij van de grauwe wegen, het grauwe landschap en de grauwe lucht.

Waar ik wél heel erg blij van werd, is de voorlichtingscampagne van de Belgische overheid. Langs de weg staan borden met getekende Citroenpoppetjes en de tekst Minder zuur achter het stuur. Nu heb ik, van Studio Limón, sowieso al een zwak voor citroenen, maar hier is stuk fruit wel héél goed toegepast. Er is één versie met een citroenvrouwtje en één met een citroenmannetje. Vooral het mannetje vind ik geweldig:  het stuur is de boze mond en de putjes van de citroen vormen de baardstoppels. Zuurder kan niet! De lijnen, kleuren en teksten zijn duidelijk en er is op een goede manier gebruik gemaakt van humor: Fresh, Clear & Fun.

citroenman

Weer terug in Nederland ben ik gaan Googelen en vond meer informatie over deze campagne. Zo leert dit artikel wie er achter deze campagne zitten en dat de illustratie gemaakt is door Pieter de Poortere: bravo!

Wat mij betreft mag Nederland België als voorbeeld nemen, want laten we eerlijk zijn, van die Bob-reclames word je toch ook niet vrolijk?

Door Francis Liem