In the picture: Galerie xs

In the picture: Galerie xs
Galerie xs - Delft

Galerie xs – Delft

Afgelopen zaterdag, op de warmste 1 november ooit, bracht ik een bezoek aan Delft. Een goede gelegenheid om een bezoek te brengen aan Galerie xs: de kleinste galerie van Nederland! Galerie xs is net als wij patiënt van De PR Kliniek. De zusters van De PR Kliniek hebben Galerie xs afgelopen 11 oktober op gepaste wijze geopend. Door de vele enthousiaste berichten na deze opening was ik was heel nieuwsgierig geworden.

Ik kwam om 12.00 uur aan. De galerie was nog gesloten en zou om 13.00 uur open gaan. Geen enkel probleem. Ten eerste is Galerie xs eigenlijk één grote etalage. Van buitenaf is de hele collectie goed te bekijken. Ten tweede is Galerie xs, heel toevallig, gevestigd náást mijn favoriete Italiaanse lunch-tentje: Il Tartufo!

Galerie xs en Il Tartufo - Voorstraat, Delft

Galerie xs en Il Tartufo – Voorstraat, Delft

Na een heerlijke lunch, was Galerie-houdster (en ontwerper/ kunstenaar) Margot Weijer gearriveerd en was de galerie open.
Het was leuk om met Margot kennis te maken en haar ervaringen te horen. Het is duidelijk dat de collectie met de grootste zorg is samengesteld. De collectie is leuk, inspirerend en vriendelijk geprijsd: een goed adres voor wie op zoek is naar een mooi en origineel kado. Het verschil met de meeste andere galeries is niet alleen de grootte, maar ook dat gekocht werk meteen mee naar huis kan worden genomen. Het getoonde werk is ook verkrijgbaar via de webshop.

Ik begrijp heel goed waarom de zusters van De PR Kliniek fan deze galerie zijn!

Galerie xs

Galerie xs