Illustraties op het podium: Let them shine!

Posted on Aug 22, 2016 in DESIGN, INSPIRATIE | No Comments
Illustraties op het podium: Let them shine!

Hoe laat je kinderen stralen op het podium?

Als creatieve ouders van groep 8 zijn Hannah van Dam en ik (Francis) gevraagd om samen met de kinderen van groep 8 een plan te maken om de eindmusical van groep 8 te visualiseren.

Er was gekozen om de musical Het Musical Mysterie op de planken te brengen. De musical gaat over een groep zeer uiteenlopende figuren in een oud theater. De site van de musical laat een cartoon-achtige sfeer zien.

Decor
Het leek ons leuk om een strip-achtig decor te maken in zwart-wit. Ter inspiratie maakten wij een bord op Pinterest. Met dit bord hebben wij samen met de kinderen over het decor gebrainstormd. Voor de uitvoering is een grote rol foto-papier (van 11 x 3 meter) gebruikt. De kinderen hebben met zwarte verf het decor op het papier geschilderd.
Naast de achtergrond zijn ook de grote objecten die bij het decor horen (kist en regieursstoel) in zwart-wit gemaakt.
decor

Requisieten
Ook de requisieten zijn in strip-stijl gemaakt. Elk kind heeft zijn eigen requisiet ontworpen en gemaakt van karton. Elk object is sterk uitvergroot en gemaakt in felle kleuren, zodat het goed te zien is voor het publiek en mooi afsteekt tegen de zwart-witte achtergrond.

requisieten

Kostuums
Samen met de ouders hebben de kinderen zelf hun kostuums bij elkaar verzameld. Indien toepasselijk is er gekozen om ook hier zoveel mogelijk voor felle kleuren te kiezen.

Door de combinatie van de zwart-witte achtergrond met de uitvergrootte, gekleurde requisieten en kostuums, ontstond een mooi geheel waarin de leerlingen konden schitteren: ‘Ohhh, spannend!’
musical

Wij houden ervan om naast de ‘reguliere projecten’ speciale projecten te doen. Juist deze projecten geven veel inspiratie.
In dit geval was het een feest om met Hannah, de juffen, de kinderen en andere ouders samen te werken.

Het jij ook een leuk project met een visuele uitdaging? Wil jij je project ook laten stralen? Neem vrijblijvend contact met ons op om te bespreken hoe wij kunnen samenwerken.