Gerrit de Jager meets Studio Limón

Posted on May 10, 2016 in ILLUSTRATIE, INSPIRATIE | No Comments
Gerrit de Jager meets Studio Limón

Tekenen is wat wij het allerliefste doen. Dat doen wij al ons hele leven lang. Samen. Vroeger vooral in de vakantie. Op de achterbank van de auto tijdens de lange autoritten maakten wij samen hele stripverhalen.

In de jaren 80 maakten wij kennis met de stripboeken De Familie Doorzon, getekend door Gerrit de Jager. Deze manier van tekenen vonden wij helemaal leuk! En toen … ontdekten Brigitte en ik de boekjes van Roel en zijn Beestenboel! Deze stripverhalen zijn echt hilarisch! Op de één of andere manier kwamen wij niet meer bij van het lachen bij het lezen van deze strips: de combinatie van de verschillende dieren, de onhandigheid, de opmerkingen…

In 1985, hebben wij (samen met onze vader) 1 geweldige strip van Roel uitgekozen en daarmee de ons vakantiehuis in de Dordogne gedecoreerd: nog steeds een eye-catcher. Dat was leuk om te doen.

Strip Roel nagetekend ter decoratie

Strip Roel nagetekend ter decoratie

Je kan wel zeggen dat Roel en zijn Beestenboel een belangrijke inspiratiebon waren voor de karakters die wij later verzonnen: Bibi, Coco en Torro. Het begin van Studio Limón!

Bibi, Coco, Torro © Studio Limón

Bibi, Coco, Torro © Studio Limón

Afgelopen zaterdag bezochten Brigitte en ik de Haarlemse Stripdagen. Een echt paradijs voor de echte stripliefhebber. Daar zagen wij Gerrit de Jager zitten signeren in de zinderende zon. Snel kochten wij een stripboek van Gerrit: Zusje.
Wij vertelden Gerrit dat wij fan zijn van Roel en zijn Beestenboel en hadden hier een leuk gesprek over. Gerrit maakte deze prachtige tekening voor ons.

Gerrit de Jager - Haarlemse Stripdagen 2016

Gerrit de Jager – Haarlemse Stripdagen 2016

Zusje kenden wij nog niet. Zusje blijkt even grappig en inspirerend te zijn als alle andere boeken van Gerrit de Jager. Alleen de teksten al en de manier waarop een auto wordt getekend: daar word je toch blij van!

Zusje © Gerrit de Jager

Zusje © Gerrit de Jager